Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل اسرائیل و فلسطین با اشاره به جایگاه بیت‌المقدس در ادبیات سیاسی – امنیتی رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قدس خط قرمز جهان اسلام است؛ چراکه این مکان مقدس قبله اول مسلمانان جهان به حساب می‌آید. همین دیدگاه در میان یهودیان هم وجود دارد؛ ‌به صورتی که قسمت قابل توجهی از یهودیان مذهبی هم این مکان را وطنِ قومی خود می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل است که ما در طرح معامله قرن می‌بینیم که بیت‌المقدس و اطراف آن مورد نظر صهیونیست‌ها قرار دارد و به دنبال اشغال تمام و کمال آن هستند. مساله مهمتر این است که در مورد اشغال قدس، هیچ اختلافی میان طیف‌های مختلف اسرائیل وجود ندارد و به همین دلیل است که آنها برای غصب این مکان مقدس دست به هر کاری می‌زنند که نمونه بارز آن را باید معامله قرن دانست. به همین دلیل است که باید بگویم بیت‌المقدس نه تنها از سوی مسلمانان بلکه از سوی یهودی‌ها هم به عنوان یک مکان و نقطه استراتژیک مورد نظر است.

وی ادامه داد: یکی از نکاتی که طی روزها و هفته‌های اخیر بیش از هر چیز به چشم می‌آید، تقلای اسرائیل و کابینه جدید آن برای اجرایی کردن معامله قرن و الحاق کرانه باختری است. کابینه جدید رژیم صهیونیستی و در رأس آن بنیامین نتانیاهو به دنبال آن است تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا طرح معامله قرن را اجرایی کند؛ چراکه آنها این احتمال را می‌دهند که ترامپ در این انتخابات پیروز نشود و با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند. در داخل اسرائیل شاهد آن هستیم که صهیونیست‌ها در حال دست و پنجه نرم کردن با کرونا هستند و از جهتی دیگر می‌بینیم که یک انسجام داخلی به وجود آمده که دلیلش احساس خطری است که صهیونیست‌ها در مورد حیات خود لمس کرده‌اند. تا همین چندی پیش ما شاهد به وجود آمدن شکاف سیاسی در اسرائیل بودیم که در نهایت باعث شد تا سه دوره انتخابات زودهنگام برگزار شود و حالا می‌بینیم که اختلاف میان آنها تا حد زیادی از بین رفته است؛ البته این به معنای انسجام سیاسی – اجتماعی کامل در لایه‌های قدرت نیست، بلکه چارچوب‌های کابینه با تناقض‌هایی روبه‌رو است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به میزان تهدیدِ اسرائیل برای کشورهای منطقه و لزوم کنشگری در روز قدس برای برجسته‌سازی این تهدید برای ملت‌های مسلمان جهان، گفت: از چندین ماه پیش ما شاهد فعال شدن اسرائیل و افزایش اقدام‌های این رژیم در سطح منطقه‌ای هستیم که بخشی از آن پنهان و قسمتی دیگر آشکار است؛ این بدان دلیل است که رژیم صهیونیستی بتواند حاشیه امن برای خود درست کند. به موازات این وضعیت،‌ کشورهای منطقه و همچنین دولت‌های فرامنطقه‌ای به این نتیجه رسیده‌اند که اقدامات اسرائیل بیش از پیش برای آنها خطرآفرین و تهدیدزا شده است اما هیچ‌کدام از آنها جرأت نمی‌کنند به این موضوع اعتراض کنند. به همین دلیل به نظرم یکی از مهترین مسائلی که باید در روز قدس برای تمام ملت‌های مسلمان و غیر مسلمان تبیین و تشریح شود، این مساله است که تهدید رژیم‌ صهیونیستی برای آنها چگونه خواهد بود و چه تاثیراتی خواهد داشت. درست است که روزِ قدسِ امسال به صورت مجازی برگزار می‌شود و همانند گذشته نیست اما به نظرم همین موضوع هم یک فرصت بسیار مناسب و راهبردی است.

رضوی افزود: امروزه فضای مجازی از سوی طیف‌ها، کشورها و ملت‌های بسیار زیادی مورد پذیرش قرار گرفته است و حتی به این محیط ایمان دارند؛ تا جایی که جناح‌های جدید در این فضا شکل گرفته است که همین موضوع می‌تواند یک هجمه عمده و مهم به حساب بیاید و باید از این ظرفیت استفاده کنیم. استفاده از این ظرفیت بدون تردید می‌تواند برای اسرائیل نگرانی‌هایی ایجاد کند که باید بخشی از این هجمه‌های بر روی پیمان‌های جدید میان اعراب و اسرائیل متمرکز شود. این پیمان‌ها همین حالا در حال علنی شدن هستند اما در گذشته پنهان بوده است. نکته اینجاست که علنی شدن رابطه تل‌آویو با اعراب از سوی اسرائیل به تصویر کشیده شد نه از سوی کشورهای عربی یا اسلامی. به همین دلیل معتقدم که رژیم صهیونیستی با قصد و نیتِ خاص دست به افشای این روابط زده است و از این طریق به دنبال آن است تا بتواند سناریوهای خود را اجرایی کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از سناریوهایی که توسط اسرائیل در حال رقم خوردن است و به دنبال علنی کردن آن هستند، الحاق کرانه  باختری رود اردن به اراضی اشغالی است. طی هفته‌های گذشته بارها  و بارها مقامات و نهادهای بین‌المللی اعلام کرده‌اند که اگر رژیم صهیونیستی این منطقه را به سرزمین‌های اشغالی الحاق کند، بدون تردید واکنش‌های تندی به آن نشان داده خواهد شد. یکی از این  واکنش‌ها شروع نزاع و درگیری نظامی میان گروه‌های مقاومت فلسطینی و اسرائیل خواهد بود؛ به گونه‌ای که بسیاری از این گروه‌ها به این مساله واکنش نشان داده‌اند و از سوی دیگر کشورهایی مانند اردن و مصر هم در این مورد نگران هستند. در این راستا محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) در این‌باره هشدار داده که اگر الحاق کرانه باختری صورت بگیرد، این تشکیلات و دولت فلسطین توافق خود با اسرائیل و آمریکا را لغو می‌کند که به نظرم این اظهارات صرفاً جنبه تبلیغی دارد. بارها شاهد بودیم که او، بلوف‌های سیاسی زیادی را مطرح کرده است و در پشت پرده با اسرائیل همکاری می‌کند. به همین جهت بعید می‌دانم که محمود عباس این تهدیدش را علنی کند؛ چراکه او در کرانه باختری ساکن است و اگر دست از پا خطا کند، سرنوشتش همانند یاسر عرفات و دیگران رقم خواهد خرود اما سایر جناح‌های مقاومت اقدام به پاسخگویی خواهند کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو روز قدس فلسطین اسرائیل بیت المقدس کرانه باختری رود اردن معامله قرن رژیم صهیونیستی کرانه باختری همین دلیل الحاق کرانه معامله قرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خودرو فلسطینی در کرانه باختری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهاب نیوز، همزمان با حمله‌های ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه و مقاومت مبارزان فلسطینی در برابر نظامیان صهیونیست، کرانه باختری نیز شاهد تنش میان فلسطینیان و نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی است.

منابع فلسطینی گزارش دادند که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی نزدیک ایست بازرسی نظامی صهیونیستی «جباره» در شرق شهر «طولکرم» واقع در کرانه باختری به سوی یک خودرو فلسطینی آتش گشوده‌اند. هنوز جزییات بیش‌تری از زخمی‌ها یا شهیدان احتمالی این حادثه گزارشی مخابره نشده است.

همچنین در پی یورش نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی به شهرک «عزون» در شرق «قلقیلیه» واقع در کرانه باختری، این منطقه شاهد وقوع درگیری میان نظامیان صهیونیست و جوانان فلسطینی بود.

روستای «دوما» در جنوب شهر «نابلس» واقع در کرانه باختری نیز با یورش نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی روبرو شد.

نظامیان صهیونیست در اطراف ایست بازرسی نظامی صهیونیستی «عناب» واقع در شرق شهر طولکرم نیز یک جوان فلسطینی را بازداشت کردند.

باشگاه اسیر فلسطین نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی «فیروز سلامه» که یکی از بانوان آزاده توافق مبادله اسیران میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطینی در غزه است، «لمی غوشه» بانوی خبرنگار و از اسیران آزادشده در گذشته و «رامز عواد» خبرنگار فلسطینی را در ایست بازرسی نظامی صهیونیستی «عطاره» بازداشت کرده‌اند.

کد خبر 6091430

دیگر خبرها

  • محمود عباس: در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • با حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خودرو فلسطینی در کرانه باختری
  • نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری
  • پاسخ حزب‌الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • بازداشت ۸۴۸۰ فلسطینی در کرانه باختری از هفتم اکتبر
  • شهادت ۲ فلسطینی در غرب جنین/ درگیری‌های مسلحانه مقاومت با اشغالگران در طولکرم
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست